Vis

Vis, schaal- en scheldieren passen zeker binnen een gezonde voeding.  Vis en voornamelijk vette vissoorten zijn rijk aan omega-3-vetzuren. Dit zijn onverzadigde vetzuren en zorgen voor bescherming tegen hart- en vaatziekten. Daarnaast bevat vis ook heel wat vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor het lichaam.

Magere en vette vissoorten

Er wordt aangeraden om een goede afwisseling te maken tussen magere en vettere vissoorten.

Wat zijn nu vette vissoorten

Voorbeelden: zalm, makreel, haring, paling, sardienen, etc.

Wat zijn nu magere vissoorten

Voorbeelden: kabeljauw, heilbot, koolvis, garnalen, kreeft, etc.

Ook bestaan er nog halfvette vissoorten.

Voorbeeld: forel, zwaardvis, heilbot, mossel, oester, etc.

Hoeveel vis per week? 
Er wordt aangeraden om 1 à 2 x per week vis, schaal- of schelpdieren te eten. Meerdere keren wordt niet aangeraden om volgende redenen:

--> De zeeën raken steeds meer vervuild. Hierdoor kunnen er stoffen aanwezig zijn in vissen die de gezondheid van de mens kunnen schaden.

--> Sommige vissoorten zijn overbevist. Hierdoor komen deze soorten in gevaar.

Veelgestelde vragen.

Waarom afwisselen tussen magere en vette vissoorten?
Vis bevat belangrijke vetzuren, namelijk de omega-3-vetzuren. Deze vetzuren zorgen voor een bescherming tegen hart- en vaatziekten. Omega-3-vetzuren zijn voornamelijk aanwezig in vette vissoorten. Daarom wordt er aangeraden om zeker af te wisselen tussen magere en vettere vissoorten.

Hoe vis bewaren?
Het is belangrijk om vis op de correcte manier te bewaren omdat dit een product is dat snel bederft. Je kan het bewaren in de koelkast of in de diepvries.

Let wel op! Wanneer vis ontdooid is, dan kan je het niet meer opnieuw invriezen.

Als je kiest voor vis in blik dan raden wij aan om de vis te verwijderen uit het blik. Wanneer het blik geopend is, is er minder bescherming tegen micro-organismen. Daarnaast kan contact met zuurstof een chemische reactie veroorzaken met het blik waardoor giftige stoffen kunnen ontstaan. 

Vis kan enkele dagen bewaard worden in de koelkast. Toch raden wij aan om de vis zo snel mogelijk te consumeren.

  


8-06-2021.| Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin